• Vinilos decorativos
  • Rotulacion cristales
  • Carteles publicitarios
  • Rotulos restaurantes

Zona Imagen de Iberpress


Vinil, des de la creació fins a la col·locació 1a part

 

Quins són els passos a seguir des de la creació fins a la col·locació d'un arxiu en vinil de tall ?. Això és el que anem a mostrar-vos ...

Començarem amb un vinil, és a dir, un sol color.

El primer és creure en l'ordinador, mitjançant el programa adequat, el text o logotip que vulguem. Tenint en compte que, com indica el seu nom, el vinil de tall, es talla, així que hem de treballar amb vectors perquè la màquina pugui trobar els punts a tallar.

 


 

Un cop creat, el col·loquem a la taula de treball del programa tantes vegades com ens calgui, pensant que la taula ha de mesurar igual que la bobina de vinil. En aquest cas, 61 cm d'ample. De fet, els amples solen ser de 61 i de 122 cm, perquè la boca del plotter no mesura més de 123 cm. En l'exemple l'hem posat de 5 unitats en 5 unitats i els hem tallat de 10 metres a 10 metres. Per què ?, perquè així anem controlant que la pressió de la fulla sigui la correcta cada pocs metres i que el vinil no es torci amb l'anar i venir.

 

Un cop el plotter hagi acabat de tallar el que volem, procedim a pelar el vinil. Això es fa amb un cúter o amb un pelador. Qualsevol objecte que sigui punxant serveix, però el més pràctic són aquests dos objectes.

 

Estendrem el vinil en una superfície plana i anirem traient el sobrant fins que ens quedi, en aquest cas el text, que hem creat amb l'ordinador.

Fins aquí la primera part. En la segona veurem com es folra el vinil amb el transportador, com es talla peça per peça i com es col·loca a la superfície que volem

 


Siguenos en:

Comparte


Envia un missatge